In augustus was het 1e schilderweekend georganiseerd door het ZolderAtelier. De eerste dag begon met een stuk taart bij de koffie en thee. Vervolgens kon er een plek in de tuin worden gezocht om te schilderen of een houtskooltekening te maken. Het thema dit weekend was de impressionistische schilder Monet. De inspiratie om te schilderen in de stijl van Monet kon komen van een afbeelding of een stuk van de tuin. De meeste schilders kozen voor de waterlelies.

Tussen het schilderen door was er een heerlijke lunch en na het diner gingen de dag gasten weer op huis aan. Het was een heerlijke avond om daarna nog te genieten in de tuin van een drankje.

Ondanks de hoge temperaturen werd er op dag 2 weer volop geschilderd. Ook deze dag werden we weer goed verzorgt door de gastvrouw en -heer, Corrie en Freek. Voor de verkoeling kregen we een ijsje en hebben we onze voeten gekoeld in de zwemvijver. Ook dag 2 was weer een fantastische dag met mooie resultaten.

Na het heerlijke ontbijt op dag 3 kon er nog een paar uur geschilderd worden en werden de meeste schilderijen afgerond. Het ZolderAtelier en de deelnemers kijken terug op een heerlijk relaxed weekend, waar je het gevoel had even helemaal weg te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.